Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове

Нападението е станало в Севастополския залив
148
Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове
Снимка: БГНЕС

Руският Черноморски флот отблъсна атака с дронове срещу флота в Севастополския залив, заяви губернаторът на Севастопол, най-големия град на анексирания Кримски полуостров, предаде Франс прес.

"Кораби на Черноморски флот тази сутрин отблъснаха атака на безпилотни летателни апарати (БПЛА) в Севастополския залив", заяви Михаил Развожаев в канала си в "Телеграм". Той отбеляза, че в града няма пострадали обекти и подчерта, че ситуацията е под контрол.

Развожаев заяви, че наред с други БПЛА е унищожен и надводен дрон. По думите му, атаките са започнали в 4:30 ч. сутринта, като различни ПВО системи са ги отразили и всички апарати са били унищожени. Той допълни, че пристанището на града е било временно затворено за кораби и фериботи след атаките и призова жителите да запазят спокойствие.

Според кореспондент на ТАСС силен взрив е отекнал около 04:20 ч. сутринта, а няколко пъти след това се чул пукот.

В четвъртък Развожаев съобщи за друга атака с дрон - този път по топлоелектрическа централа в Балаклава, при която няма жертви или сериозни щети, отбелязва АФП.

През август губернаторът каза, че е имало атака с дрон срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол, при който не е имало пострадали.

По-малко от месец преди това - на 31 юли - дрон рани петима служители в двора на ведомството, което беше причината да се отменят предвидените чествания за Деня на руския Черноморски флот. Тогава Русия обвини Украйна за атаката, а Киев отхвърли твърденията, като ги нарече "провокация". /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отблъсна с голо д :)
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 62 Ферибот имаше между България и ссср,а не русия(колкото е нямало украйна,толкова е нямало и русия)
78
0
 
1
 
! Отговори
Ами записите преди 1 година
Днес утре то си има запис! И да лъжете файда няма
77
2
 
3
 
! Отговори
Тони преди 1 година
Почти всички кандидати за психодиспансера са тук. Новите лекарства със сигурност ще свършат добра работа с тяхната депресия. Всеки пише своя версия, според пренебрегнатата си болест, според разстройството на мозъка си, всеки обвинява другия за омразата си, за неуспехите си в Русия. Русия е основният враг за тях. а хората не са такива и президента не е това което искат болни са всяка неудобна новина ги вкарва в лудост в омраза към всичко живо русофобия
76
1
 
0
 
! Отговори
Делю пачангата преди 1 година
Цената на пачата удари тавана. Ще има бунт. Другата неделя на паветата. И без провокации.
75
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, "отблъснали" са-ама ще излезе скоро новина, че втори флагман е повреден неспасяемо. Има вече видео с удари по "Адмирал Макаров" и то няколко, горните надстройки и радиолокационната кула са разрушени, само не е потънал още....путлерските *** пълнят памперси. Укрите са мъже, бият само военни цели-а руските *** бомбят само цивилни цели-болници, училища, театри, жилищни квартали....
74
10
 
12
 
! Отговори
отблъснал бил атака преди 1 година
хахаха, и отблъсвайки атаката се раздели с няколко бойни кораба...
73
13
 
15
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 1 година
Иванушка-глупaкa с двата крака в батака...
72
14
 
10
 
! Отговори
67 преди 1 година
Кравофилите мучат победоносно : - Руският флот е потопен, щe преживаме украинска люцерна. Урааа!!
71
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 година
А за зомбитата нещо?!
70
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати радостта за некакъв тралщик. Простите кратуни си мислят че това е Егати кораба. Почвайте да ровите във гугъл що за "военен" кораб е това.
69
15
 
20
 
! Отговори
Цигари преди 1 година
На два кораба е имало пожар от цигари :))))Слава Украйна и НАТО!
68
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАРАДИ КРИМСКИЯ МОСТ ЦЯЛА УКРАЙНА Е БЕЗ ТОК, ВОДА, РАБОТА. СЕГА ЗАРАДИ ПРИСТАНИЩЕТО ЦЯЛА УКРАЙНА ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ УКРАИНЦИ. ЧАКАМЕ МЪДРОТО РЕШЕНИЕ НА ПУТИН НАЙ ПОСЛЕ. ЛИКВИДАЦИЯ ДО КРАК.
67
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като прочетох, че са отблъснал и имало силни взривове се усъмних в успеха на отблъскването. Не вярвайте на нищо докато Москва не го отрече. Ако го отрече значи е истина.
66
8
 
15
 
! Отговори
Лъки СТРАЙК преди 1 година
do 68 Скоро няма да има с какво да "прекратява" :)))) Още една такава атака и Просия няма да разполага с черноморски флот :))))
65
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСИЯ ПРЕКРАТЯВА СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА ИЗВОЗ НА ЗЪРНО. СПИРА СЕ ИЗВОЗА. БЛОКИРАНО Е ПРИСТАНИЩЕТО. ЩЕ СЕ ОПИТВАТ ДА АТАКУВАТ. И КВО. НАСТАВА ГЛАД. НЯМА ТОК. НЯМА НАФТА, ГАЗ. НА КОЙ ГО ТУРИХА? - НА ЗЕЛЕНИЯ РАЗШЛЯКАН ПЪРДЕЛНИК.
64
1
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
До 65: Да бе, помня - беше му последната и от надводния отиде в подводния флот.
63
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буахаха, отблъснали били... Има вече видеа от самите плаващи дронове как отгърмяват 1-2 кораба. Ония стрелят от хеликоптери и какво ли не и не могат да ги улучат (явно пак са пияни), а няколко украинеца някъде с джойстици ги прекарват между куршумите директно към корабите. Отблъснали.. АХАХАХ!!!
62
6
 
12
 
! Отговори
КаскетЯ преди 1 година
А бе то май и кораблЯ, Масква отблъсна една атака!
61
3
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Баси, тези ще се изпотрепят един друг. Има да се млатят още години. Откачалки.